Κρυολιπόλυση και τοπικό πάχος

Στην Ελλάδα με το μεσογειακό σωματότυπο είναι συνηθισμένο φαινόμενο το επίμονο τοπικό λίπος που δεν καταφέρνουμε να το καταπολεμήσουμε με συνδυασμό διατροφής και άσκησης, αλλά δεν θέλουμε και να μπούμε σε μια διαδικασία επεμβατικής αντιμετώπισής του. Με την πρόοδο της τεχνολογίας υπάρχουν πλέον οι σύγχρονες μέθοδοι λιπογλυπτικής που διορθώνουν παρόμοια προβλήματα χωρίς νυστέρι.
Μια τέτοια πολύ αποτελεσματική μέθοδος είναι και η κρυολιπόλυση.
Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική, αναίμακτη, ανώδυνη και ασφαλής μέθοδος λιπογλυπτικής που επιτυγχάνει μείωση του τοπικού λίπους ως και 23% (μείωση αριθμού λιποκυττάρων) και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας από την πρώτη εφαρμογή ενός μηχανήματος που ψύχει τα λιποκύτταρα. Από την πολλή χαμηλή θερμοκρασία τα λιποκύτταρα αποπίπτουν (κυτταρικός θάνατος) και αποβάλλονται μέσω της φυσιολογικής μεταβολικής λειτουργίας του οργανισμού.
Είναι μια μέθοδος που διαρκεί 45-60 λεπτά ανάλογα με την περιοχή και το μέγεθος του προβλήματος. Απαιτούνται έως 3 θεραπείες με μεσοδιάστημα 1-2 μήνες. Ιδανικά αποτελέσματα σε ψωμάκια, περιφέρεια, κοιλιά και  love handles.
Η κρυολιπόλυση είναι μια μέθοδος εγκεκριμένη από τον FDA. Μελέτες από το Harvard University και από το Massachusetts General Hospital καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ορθή χρήση της κρυολιπόλυσης, αλλά και οι συνδυασμοί της με τεχνολογίες όπως το RF, μπορούν να προσφέρουν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία αδυνατίσματος και καταπολέμησης της επιδερμικής χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας.

kryo1
kryo1

press to zoom
kryo1
kryo1

press to zoom
1/1

Ιστολογική εικόνα μετά την εφαρμογή της κρυολιπόλυσης (3, 7, 14, 30, 60 και 90 ημέρες μετά)

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιείται ένα τελευταίας τεχνολογίας πιστοποημένο μηχάνημα κρυογλυπτικής σώματος το IceSculptor Plus που πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και κάνει τη θεραπεία άνετη και ανώδυνη.

Μια μέθοδος που προσφέρει αποτελέσματα εφάμιλλα με τη λιποαναρρόφηση αλλά με απόλυτη ασφάλεια. Επιτυγχάνεται μείωση του τοπικού λίπους χωρίς χειρουργείο και αναισθησία, χωρίς βελόνες και νυστέρια, Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, αριθμός θεραπειών, περιοχή όπου θα εφαρμοστεί η τεχνική και το διάστημα μεταξύ των θεραπειών καθορίζεται από εξειδικευμένο ιατρό. Ο οποίος λαμβάνει και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και αποφασίζει αν ο ασθενής είναι κατάλληλος υποψήφιος για τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης.
Ο ασθενής τοποθετείται σε άνετη θέση, μια μεμβράνη με gel τοποθετείται στην υπό θεραπεία περιοχή όπου εφάπτεται η ειδική κεφαλή του μηχανήματος που αναρροφά και παγώνει τους ιστούς. Δεν απαιτείται αναισθησία. Το μέγεθος της κεφαλής εξαρτάται από την περιοχή και τον όγκο του περιττού λίπους. Στην αρχή μπορεί να είναι αισθητή η αναρρόφηση, κ ίσως ένα μικρό μούδιασμα που υποχωρεί καθώς η περιοχή κρυώνει μετά από 1-2 λεπτά. Η θεραπεία διαρκεί 45-60 λεπτά ανά περιοχή και είναι εντελώς ανώδυνη. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής είναι σε τόσο άνετη θέση που μπορεί να αξιοποιήσει το χρόνο του διαβάζοντας κάποιο βιβλίο ή βλέποντας τηλεόραση.
Με το τέλος της θεραπείας, η κεφαλή απομακρύνεται κ γίνεται μασάζ στην υπό θεραπεία περιοχή για 2-3 λεπτά ούτως ώστε να αποκατασταθεί η φυσιολογική αιματική ροή. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανένα περιορισμό. Ως ανεπιθύμητη ενέργεια έχει παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις εκχύμωση (μελανιά) λόγω της αναρρόφησης, ερυθρότητα και οίδημα. Τα παραπάνω αν παρατηρηθούν υποχωρούν στις επόμενες 1-3 εβδομάδες.
Η στοχευμένη ψύξη των λιποκυττάρων οδηγεί στην κρυσταλλοποίηση τους αφήνοντας τους γύρω ιστούς ανεπηρέαστους. Στο διάστημα των επόμενων δύο μηνών αυτά τα κρυσταλλοποιημένα νεκρά λιποκύτταρα αποδομούνται από τον οργανισμό και αποβάλλονται, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των λιποκυττάρων. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 6 με 8 εβδομάδες.
Η κρυολιπόλυση έχει αποτέλεσμα στο υποδόριο λίπος που ανθίσταται σε γυμανστική και διατροφή και όχι στο σπλαχνικό λίπος.

λιπο
λιπο

press to zoom
λιπο
λιπο

press to zoom
1/1

Επίδραση της θεραπείας στα λιποκύτταρα (στάδιο 1, 2 και 3)

Η κρυολιπόλυση ενδείκνυται για άντρες και γυναίκες:
•    Που βρίσκονται κοντά στο φυσιολογικό τους βάρος και έχουν επίμονο τοπικό λίπος που δεν καταφέρνουν να καταπολεμήσουν με συνδυασμό διατροφής και άσκησης.
•    Που είναι πρόθυμοι να διατηρήσουν το βάρος τους και να συνεχίσουν την άσκηση και μια υγιεινή διατροφή
•    Δεν πάσχουν από σύνδρομο Raynaud (διαταραχή του κυκλοφορικού)
•    Δεν περιμένουν άμεσα αποτελέσματα (απαιτούνται δύο μήνες για το τελικό αποτελέσμα)


Η κρυολιπόλυση δεν ενδείκνυται σε εγκυμοσύνη, θηλασμό και υπέρβαρα άτομα.
Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι μακροχρόνια διότι ο αριθμός των λιποκυττάρων της περιοχής όπου εφαρμόζεται η κρυολιπόλυση μειώνεται για πάντα. Δεν αλλάζει δηλαδή ο όγκος των λιποκυττάρων όπως συμβαίνει με μεθόδους λιποδιάλυσης, αλλά ο αριθμός των υπαρχόντων λιποκυττάρων. Παίρνοντας λοιπόν κάποιος βάρος η εναπόθεση λίπους θα γίνει σε άλλη περιοχή του σώματος. Για αυτό η μέθοδος της κρυλιπόλυσης ενδείκνυται σε άτομα με τοπικό πάχος. Έτσι επιτυγχάνεται μια πιο ομοιόμορφη κατανομή λίπους, που είναι και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν η θεραπεία με κρυολιπόλυση είναι μια στοχευμένη θεραπεία κατά του τοπικού λίπους.

Πλεονεκτήματα:
•    Το τοπικό λίπος αφαιρείται χωρίς να προκαλείται τραυματισμός στην επιδερμίδα, στον περιβάλλοντα ιστό ή σε άλλα όργανα
•    Το δέρμα προσαρμόζεται πιο εύκολα χωρίς να χαλαρώνει καθώς γίνεται σταδιακή αποβολή των λιποκυττάρων (σε αντίθεση με λιποαναρρόφηση και απότομη απώλεια βάρους).
•    Μείωση αριθμού λιποκυττάρων και όχι μόνο του όγκου τους
•    Αποτελεσματικότητα επιβεβαιωμένη από πολυάριθμες έρευνες, με έγκριση του FDA
•    Εφαρμογή σε δύο περιοχές ταυτόχρονα
•    Μηδενικός χρόνος ανάρρωσης με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό
•    Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία

 

λιπ
λιπ

press to zoom
λιπ
λιπ

press to zoom
1/1